Karin Bloemen geopereerd door Michiel van Trommel

Karin Bloemen Michiel van Trommel Kneeclinic

Karin Bloemen is bezig met haar revalidatie en ik ben zo trots op haar. In juli heb ik Karin aan beide knieën geopereerd. Om andere patiënten meer inzicht te geven in deze ingreep en het revalidatieproces, heeft Karin Bloemen voor onze kliniek KneeClinic wat vragen beantwoord.

Hoe gaat het nu met je?

Het gaat eigenlijk best goed. De operatie is zonder complicaties verlopen en ik heb geen ontstekingen gehad. Het duurde bij mij alleen iets langer voor ik kon bewegen, maar ik ben nu alweer redelijk mobiel. Ik train elke dag braaf, ook al doet het wat meer pijn zonder de pijnmedicatie. Maar ook dat is goed, mijn spieren moeten alles opnieuw leren.

Wat doe je om de dag door te komen?

Ik doe drie keer per dag mijn oefeningen en ik haak mooie stola’s, lees een boek, ontvang visite en delegeer aan mijn dochters de was en de afwas. Of ik bel vriendinnen en schrijf aan mijn boek en mijn nieuwe show. Van alles dus! Ook slaap ik tussendoor even een half uurtje. ’s Avonds kijken we wat televisie, maar niet veel.

Hoe ziet het herstelproces er uit?

Goed doorgaan en angst overwinnen. Vooral in het begin was ik heel bang om te vallen.
Ik had in de tweede week heel veel aan de drainage behandelingen van Hester Tromp, want ik hield veel te veel vocht vast. Na amper drie behandelingen ging het al stromen. Daarnaast was het voor mij heel belangrijk om te snappen wat er precies was gebeurd zodat ik begreep waarom m’n benen niet meer deden wat ik wilde. Je moet heel streng voor jezelf zijn en blijven bewegen, want alleen dán kan het herstel inzetten. Je moet braaf blijven oefenen en opbouwen naar krachttraining. Een beetje gewicht verliezen is ook heel verstandig. Uiteindelijk moet ik het toneel op, dus ik moet 100% vertrouwen hebben in mijn lijf. Eind augustus is de Uitmarkt en dan moet ik er weer staan. Letterlijk dit keer!

Hoe blijf je positief in deze situatie?

Goede verhalen van anderen!! Ik hoorde vandaag dat een man met twee nieuwe knieën de marathon heeft gelopen. Plus mijn oudste dochter geeft mij bij elke stap vooruit een stralende glimlach plus high five.

Wat krijg je voor reacties van de mensen om je heen?

Een beetje verbaasde reacties, zo van ‘jeetje allebei, wie heeft dát bedacht?!’
Alsof je het voor de lol doet! Dan moet ik dus uitleggen dat beide knieën heel slecht waren en dat het belasten van de iets minder slechte knie al heel snel zou leiden tot nog een operatie. Nu heb ik de kans om beide knieën even sterk te maken, tegelijkertijd.

Wat voor tips heb je voor mensen in een soortgelijke situatie?

Bereid je goed voor, zorg dat je sterk bent voor je de operatie ingaat en laat je goed uitleggen wat je kunt verwachten.

 

Wij wensen Karin Bloemen uiteraard veel succes tijdens de laatste loodjes van haar revalidatie!