Michiel van Trommel is orthopedisch chirurg en gepromoveerd op het herstel van de meniscus. Dagelijks houdt hij zich bezig met het behandelen van knieproblemen. Michiel van Trommel is werkzaam als orthopedisch chirurg in het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam en de KneeClinic in Haarlem. Daarnaast zit hij in de directie van Tandartspraktijk Kennemerland. In 2009 richtte hij KneeClinic op en in 2003 richtte hij Tandartsenpraktijk Kennemerland op.

Loopbaan van Michiel van Trommel

michiel van trommel
m f van trommel orthopedisch chirurg

Na het gymnasium, in 1989, ging Michiel van Trommel Geneeskunde studeren. Hij specialiseert zich tot orthopedisch chirurg en promoveert later op het herstel van de meniscus. Tijdens zijn studie werkt hij als student-onderzoeker op de universiteit. De carrière van Michiel van Trommel begint in het Leyenburg Ziekenhuis in Den Haag en het Sofia kinderziekenhuis in Rotterdam, waar hij werkt gedurende zijn specialisatie tot orthopedisch chirurg. Vervolgens volgde hij in 1996 een fellowship Spinal Trauma, Spinal Injuries Unit in het Royal National Orthopaedic Hospital in Londen (RNOH) . En in datzelfde jaar volgde hij ook een fellowship in Sports Medicine and Shoulder Surgery, Sports Medicine & Shoulder Service in New York. In 1997 gaat hij aan de slag als Chef de Clinique Orthopedie & Traumalogie in het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis in Amsterdam. Sinds 1998 werkt Michiel van Trommel als orthopedisch chirurg in het BovenIJ Ziekenhuis en sinds 2009 in de KneeClinic.

KneeClinic

In 2009 richtte hij de KneeClinic op, een zelfstandig behandelcentrum gespecialiseerd in eenvoudige tot de meest complexe knieproblemen. De KneeClinic heeft een locatie in Haarlem en in Amsterdam. De kliniek streeft ernaar de patiënt sneller en beter van dienst te kunnen zijn met gespecialiseerde artsen, zonder lange wachttijden.

Media

Michiel van Trommel verschijnt regelmatig in de media. Zo is hij te zien te geweest in SBS Shownieuws, Vinger aan de Pols, Man Bijt Hond en heeft hij meerdere keren aan tafel gezeten bij Harry Mens voor het programma Business Class. Daarnaast schrijft hij columns voor de gezondheidsrubriek voor de Telegraaf.

Privé

Buiten werk om sport Michiel van Trommel graag. Hij squasht en loopt hard, hij heeft nu tien keer de marathon gelopen.

BIG-nummer
19024350001